Количка
продукти: сума: лв

Национален телефон: 0700 11 001

Рекордьор на Гинес по йога маратон се зарежда с енергия в България

Novina_79-picture.jpgYogaraj C.P. /Йогараж/, индиецът, удостоен с титлата „Цар на йога“ и поставил 2 световни рекорда на Гинес – за най-дълъг йога маратон и за най-много направени асани върху движещ се мотор, ще посети България от 4 до 11 септември. Един от най-титулуваните и известни йоги в света пристига по лична покана на заслужилия треньор по борба Иван Гарабитов. Освен със създаването на световни и олимпийски шампиони в спорта Гарабитов е известен и като българския гуру в здравословното отслабване. С неговата уникална методика, съчетаваща швейцарски дървесен сироп, специални йога упражнения и матрично-ритъмна терапия, най-дебелите българи свалиха рекордно килограми и оздравяха.
„Ще покажа на Йогараж българските енергийни центрове в Пирин и Рила, за да се зареди от силата на нашата земя и природа, като подготовка за новия си трети световен рекорд“, обясни домакинът целта на гостуването. На 7 и 8 септември Йогараж ще посети „Център Гарабитов“ в София. Индиецът ще проведе и групово йога занятие на 10 септември, понеделник, от 17.30 часа, в йога зала „Шри Чинмой“ на „Център Гарабитов“ в Пловдив. Желаещите да правят асани под ръководството на „учителя на учителите“ трябва да се запишат предварително на място.
Мастер Poovendiran, който е известен като Yogaraj C.P. започва своeто йога обучение на петгодишна възраст, с баща си, а след това продължава с учителя Ачаря А. Йесудъс Антъни. Печели първата си награда „Yogaraj", което означава „Цар на йога“, когато е бил само на 14 години. През 1997 г. Правителството на индийския щат Пондичери му връчва наградата „Най-добър международен йога - демонстратор”.
Йогараж е изучавал Натуропатия и Йога – като наука към школа по Йога и природни науки в Ченай, Индия. Също така е завършил курс за йога учител към Обществото за божествен живот в Ченай, като получава званието „Йога Ратна“, означаващо „Перлата на йога”. През 2006 г., докато работи за Пюър Интернешънъл, става единственият йога инструктор, който получава награда за креативност и иновация.
Първият си световен рекорд за Гинес Йогараж C.P. поставя през юни, 2009 г., регистрирайки най-дългия йога маратон, продължил 28 часа, по време, на който представя 1019 йога упражнения.
През февруари 2011 г. прави в Мумбай, Индия, втори световен рекорд, вписан в Гинес - най-много последователни йога позиции, 23 на брой, върху движещ се мотор /рекорда може да видите на http://www.youtube.com/watch?v=wndj5J_IHZw&feature=youtu.be /.
Йогараж е учител на учителите. Много от неговите последователи в момента са йога преподаватели в Хонг Конг и други азиатски градове. Той е преподавал в Китай, Тайван и Индия. Йогараж е Мастър учител по Пюър йога и учител по Ливинг йога, Планет йога и Карма йога в Хонг Конг. Към момента е гост-преподавател в Сити Юнивърсити, Хонг Конг.
„За мен е изключително интересно да обучавам в йога деца и младежи. Мисля, че йога е отличен начин да се внушава доверие и да се изгражда позитивно самочувствие. Когато изпълняваш различни пози получаваш страхотно чувство на гордост, това е нещо много важно и ценно за възпитанието на днешната младеж“, споделя Йогараж пред Asia Business on SO-U.TV.

Офис София

офис София, Комплекс Есте,
ул. Самоков 28Г

Работно време:
Пон-Съб: 09:00 - 18:00 часа
Неделя: Почивен ден

office@garabitov.com

+359 897 701700
+359 2 8548766

Офис Пловдив

офис Пловдив, ул. Академик Петър Динеков №10

Работно време:
Пон-Пет: 09:00 - 17:30 часа
Събота: Почивен ден
Неделя: Почивен ден

office@garabitov.com

+359 899 915704
+359 32 696700
+359 32 693694