Количка
продукти: сума: лв.

Национален телефон: 0700 11 001

Защо и как масажът на стъпалата може да e нещо много повече от удоволствие

Някога чували ли сте за науката рефлексология? Ако сте, значи в тази статия ще можете да научите повече за това как да прилагате рефлексотерапията ежедневно, с минимална инвестиция на време и средства. Ако пък тепърва срещате този термин, то тук ще опитаме да ви запознаем с ползите, които oпознаването на картата на стъпалата носи за здравето на нашите вътрешни органи и цялостния баланс в организма.

Докато днес повечето хора мислят, че рефлексологията е просто още една дума за масаж на краката, от векове тя се доказва като пълноценен и много ефективен метод да подпомогнем работата на вътрешните органи, жлезите, ставите, мускулатурата, нервната система и цялостния синхрон между тях, който определя доброто ни здравословно състояние.

Отвъд приятното, абсолютно релаксиращо усещане, рефлексотерапията има за цел да отиде много по-дълбоко от кожата и мускулите, като целенасочено обръща внимание на специфични точки. Те са като ключ, който отваря вратите към здравето на органи и области в тялото, за да ни помогне да поддържаме всичко в баланс и хармония, a чувствителността e показател за този баланс. Веднага обясняваме, при наблюдение на всевъзможни симптоми от главоболие, през проблеми със синусите до проблеми със стомаха, ако сетивността в някои области е засилена и се усеща болка или напрежение, това обикновено бележи телесни слабости или дисбаланс в съответен орган.

С последователна практика за стимулация и отпускане на нервните окончания, разположени както по стъпалото, така и по дланите и ушните ни миди, рефлексологията може да подпомогне изчистването на блокирани канали за енергия, където потокът на кръв среща затруднения. А кръвоснабдяването на органите е основополагащо, за пренасянето на кислород и хранителни вещества в клетките, които ни изграждат. Успявайки да се погрижим за по-уязвимите си системи от органи, ние подобряваме цялостното здраве и естествения баланс в тялото.

В графиката по-горе ви показваме как се разпростира „картата“ на нашите стъпала. Истината е, че дори ходейки боси, ние успяваме да масажираме отделни точки и по този начин да подобрим функцията на организма, да тонизираме някои органи и да засилим кръвообращението в цялото тяло. С масажни техники пък се цели да се достигнат и по-трудно достъпни зони като свода на стъпалото, върховете на петите и пръстите. В ежедневието, с няколко минути сутрин, можем обърнем внимание на състоянието на организма си, като се доверим на сигналите, които стъпалата ни ни дават. Можете да разгледате нашата система, която спечели доверието на мнозина, търсещи начин да бъдат от полза на тялото си всеки ден. Всяка сутрин за няколко минути, вие можете да се фокусирате върху един прост ритуал, който е посветен само на вас. За месец ще усетите, че рефлексотерапията наистина успява да…

… активира изхвърлянето на токсини от тялото

… стимулира имунната система

… подобрява циркулацията на кръвта

… помага за нормализиране на процесите в целия организъм

… връща баланса на енергията в тялото

Терапията на стъпалата не е нещо, което да направим еднократно и изисква много съзнателно наблюдение на усещанията както в зоните по стъпалата, така и в ефекта върху конкретните органи в тялото. Не забравяйте, че здравето не е константа и когато изпитвате дискомфорт по време на терапия, именно той трябва да ви подскаже къде се е скрил блокаж, напрежение или дисбаланс. Нека ваша цел  да бъдат постоянното любопитство и грижата за организма, а резултатите никога няма да закъснеят, когато си подарите време, спокойствие и увереност, че правите най-доброто за себе си.

Ако срещате затруднения или пък искате да ни зададете свой въпрос, потърсете ни в офисите ни в София и Пловдив или на телефон: 0700 11 001. Ще се радваме да бъдем с вас по пътя ви към здравето!

Адрес София

офис София, ул. Самоков 28Г

Работно време:
Пон-Пет: 10:00 - 19:00 часа
Събота: 10:00 - 18:00 часа
Неделя: Почивен ден

office@garabitov.com

+359 897 701700
+359 2 8548766

Адрес Пловдив

офис Пловдив, ул. Академик Петър Динеков №10

Работно време:
Пон-Пет: 09:00 - 18:00 часа
Събота: Почивен ден
Неделя: Почивен ден

office@garabitov.com

+359 899 915704
+359 32 696700
+359 32 693694

Адрес Новотел Пловдив

офис Пловдив-Гранд хотел (бивш Новотел)

Работно време:
Пон-Пет: 10:00 - 19:00 часа
Събота: 10:00 - 18:00 часа
Неделя: Почивен ден

office@garabitov.com

+359 899 866 871