Количка
продукти: сума: лв

Национален телефон: 0700 11 001

Позитивното мислене - врата към успеха

Нека си представим два съседни, конкуриращи се магазина, в които се продават едни и същи неща на подобни цени. В единия посрещат усмихнато и любезно, а самият магазин блести от чистота и е подреден с вкус. Там ни карат да се чувстваме така, сякаш сме очаквани гости.

В другия магазин работи недружелюбен и вечно намръщен човек, който с цялото си поведение ни показва, че последното място на земята, на което иска да бъде в този момент, е този магазин и ние не сме добре дошли. Човекът е запуснат е и неподдържан. Както и магазинът му.

В кое от двете места бихме предпочели да влезем? Отговорът е ясен.

Едва ли е нужно да сме пророци, за да си представим каква ще е участта на втория магазин и собственика му. Със сигурност няма да просъществува дълго.

Вече има множество сериозни изследвания, които доказват, че силата на позитивното мислене извира от вътрешния ни мироглед. Но задължително има и външни проявления. Светът ни възприема чрез сигналите, които подаваме към него. А това се връща като още по-силна енергия обратно към самите нас. И е сигурен път към успеха във всяко начинание.

Изследователи, които се занимават с въпроса, са категорични, че едно от първите неща, които могат да променят настройката ни, е благодарността. Когато осъзнаеш ценността на това, което притежаваш, можеш да се почувстваш по-добре. А когато излъчваш положителни мисли, това подобрява самочувствието и оттам мотивацията да продължиш към поредната си малка или голяма победа.

В своя труд „Съкровищата на щастието“ учителят Шри Чинмой отделя на благодарността цяла глава. И това никак не е случайно.

„Само едно качество може да разреши всички твои проблеми – и проблемите на всички – и това качество е благодарността. Подлагай постоянно твоето сърце на благодарност.“

/Шри Чинмой из „Съкровищата на щастието“/

Не бива да забравяме, че ние сме част от вселената. А тя съществува чрез определени вибрации. От нас зависи дали ще потопим съзнанието и подсъзнанието си в ниските им степени или ще се издигнем, за да бъдем част от по-възвишените, по-красивите. „Каквото повикало, такова се обадило“ - гласи старата народна мъдрост. Т.е. посланията, които отправяме към света и вселената, определят и живота ни. Ако изпращаме добри сигнали, ще получаваме добри отговори. И обратното.

В Библията също има редица места, в които се подчертава необходимостта да сме внимателни в думите и мислите си. Не е това, което влиза в устата ти, което те осквернява; вие сте осквернени от думите, които излизат от устата ви.“ /Ев. от Матей 15:11/

Доказано е, че позитивните мисли могат да се отразят пряко или косвено върху човешкото здраве. Както върху физическото, така и върху психическото. Включително и когато се опитваме да махнем от себе си излишните килограми.

Заслужилият треньор и създател на уникалната българска методика за трайно и здравословно отслабване Иван Гарабитов нерядко подчертава, че правилното мислене е едно от петте задължителни правила, които могат да ни поддържат здрави и в добра форма. А негативните емоции и мисли не само ни пречат да почувстваме живота си като приятно приключение, но и ни носят още повече проблеми. Ако постоянно мислим, че няма спасение от болестта, няма как да оздравеем. Алчността, завистта, злобата правят хората нещастни, те убиват човека - казва прочутият лечител.

Ако осъзнаем всичко това и започнем да излъчваме положителни сигнали, много скоро ще усетим промяна, която дори не сме очаквали.

Офис София

офис София, Комплекс Есте,
ул. Самоков 28Г

Работно време:
Пон-Съб: 09:00 - 18:00 часа
Неделя: Почивен ден

office@garabitov.com

+359 897 701700
+359 2 8548766

Офис Пловдив

офис Пловдив, ул. Академик Петър Динеков №10

Работно време:
Пон-Пет: 09:00 - 17:30 часа
Събота: Почивен ден
Неделя: Почивен ден

office@garabitov.com

+359 899 915704
+359 32 696700
+359 32 693694