Количка
продукти: сума: лв.

Национален телефон: 0700 11 001

Имунната система – Нашата естествена броня

През 431 г. пр.н.е. в Древна Елада се разразява тежка пандемия, която става известна като Атинската чума. Болестта идва като следствие от Пелопонеската война. От заразата загиват хиляди хора. В своите съчинения за историята на Пелопонеската война историкът и военачалник Тукидид отбелязва нещо, което му прави впечатление. Хората, които са прекарали болестта по-рано и някак са успели да се възстановят, са в състояние да се грижат за болните и да не се заразяват повторно. Без да го осъзнава, древногръцкият историк се оказва първият, който писмено упоменава за възможностите на имунната система. Днес, след множество научни изследвания, е известно, че имунната ни система е съвкупност от биологични структури и процеси в организма, които различават собствената здрава тъкан от чужди агенти. Така се създава естествена защита, която всъщност ни предпазва от болести. Затова доброто функциониране на имунната ни система е особено важно за поддържането на добро здравословно състояние. 

Имунологията през вековете 

Първите експерименти, свързани с имунната система, започват през ХVIII в., когато френският математик и естествоизпитател Пиер Луи дьо Мопертюи прави опити върху животни с отрова от скорпион и забелязва, че някои от тях са имунизирани срещу нея. Но по-солидно развитие в изучаването на способностите на организма да се предпазва сам идват едва в края на ХIХ и началото на ХХ век. Прочутият френски учен Луи Пастьор разработва и доразвива микробната теория и работи върху ролята на бактериите. Той провежда първата успешна ваксинация на овце срещу антракс и открива вируса, който причинява бяс. Заболяване, с което човечеството не успява да се справи в продължени на хилядолетия. Ваксината срещу бяс става първата, приложена върху човек. През 1885 г. с нейна помощ е спасен животът на дете, ухапано от бясно куче. 

Реалните доказателства, че инфекциозните болести са причинени от микроорганизми, дава немският учен Роберт Кох, за което през 1905 г. той получава Нобелова награда. А доказването, че вирусите са патогени, е дело на американския майор Уолтър Рийд, който в самото начало на ХХ в. установява в Куба, че смъртоносната болест „жълта треска” се предава чрез ухапване от комари. 

Силен имунитет – добро здраве 

През ХХ в. се раждат различни теории и учените активно изследват работата на имунната система и установяват, че е сложна и се състои от милиарди клетки, организирани по различен начин. Задачата на тази сложна структура е чрез различни методи да предпазва организма ни от нежелани външни влияния и да опази нормалното функциониране на органите ни. Затова евентуален срив в имунната ни система всъщност означава да паднат естествените ни предпазни механизми и в тялото ни да проникнат безпрепятствено болестотворни микроорганизми, които да нанесат сериозни щети. 

Съвременната фармация разработва най-различни варианти за укрепване на имунната система. Но историческият опит на човека показва, че съществуват и напълно естествени природни продукти, които могат да повлияят силно нашите защитни механизми и по този начин да ни опазят здрави. 

През последните години в света се появи и още един продукт, създаден изцяло на природна основа – швейцарският палмово-кленов сироп „Мадал бал”, който съдържа 5 вида висококачествени палмови сиропи от югоизточна Азия и сироп от канадски клен „Птиче око” качество екстра „С+”. Сиропът е толкова ефективен за укрепването на имунната система и борбата с излишните килограми, че мнозина го определят като „чудодеен”. „Мадал бал” е неизменна част от програмите, разработени от прочутия български лечител Иван Гарабитов. 
 

Адрес София

офис София, ул. Самоков 28Г

Работно време:
Пон-Пет: 10:00 - 19:00 часа
Събота: 10:00 - 18:00 часа
Неделя: Почивен ден

office@garabitov.com

+359 897 701700
+359 2 8548766

Адрес Пловдив

офис Пловдив, ул. Академик Петър Динеков №10

Работно време:
Пон-Пет: 09:00 - 18:00 часа
Събота: Почивен ден
Неделя: Почивен ден

office@garabitov.com

+359 899 915704
+359 32 696700
+359 32 693694

Адрес Новотел Пловдив

офис Пловдив-Гранд хотел (бивш Новотел)

Работно време:
Пон-Пет: 10:00 - 19:00 часа
Събота: 10:00 - 18:00 часа
Неделя: Почивен ден

office@garabitov.com

+359 899 866 871